Instagram Facebook Youtube Twitter

Circus Jongleers - Vrije Training - Disciplines

Disciplines bij de vrije training

Bij circus kan er aan vele disciplines worden gedacht. Echter Circus Jongleers richt zich niet op disciplines zoals clownerie, goochelen of werken met dieren. Hieronder staat het overzicht van de verschillende disciplines die bij de vrije training beoefend worden. Wil je iets anders oefenen, overleg dit eerst met Ferko.

AcrobatiekAcrobatiek

Onder acrobatiek valt het bouwen van piramides met twee of meer personen evenals individuele grondoefeningen zoals handstand.

DiaboloCigar Boxen

Diabolo is discipline die iedereen wel kent, het komt regelmatig terug als een rage op het schoolplein of in de wijk. Waar het daar ophoud bij een paar simpele trucs zoals het gooien en het vangen, bied diabolo vele mogelijkheden en kan er ook uitgebreid worden met meerdere diabolo's.

EenwielerEenwieler

Met eenwieleren zijn er vele mogelijkheden om te doen. De meeste bij het jeugdcircus beginnen met het rijden van patronen, maar gaan daarna zichzelf verder ontwikkelen met diverse trucjes zoals éénbeen etc.

JonglerenJongleren

Onder jongleren valt het gooien en vangen van meerdere objecten, dit kunnen bijvoorbeeld ballen, ringen en kegels zijn. Het wordt pas echt als jongleren gezien als het meer objecten dan gebruikte handen zijn. Dus bijvoorbeeld drie kegels met twee handen.

hit counter
Bekijk statistieken