Instagram Facebook Youtube Twitter

Circus Jongleers

Ferko Adamczyk
info@jongleers.nl
+31 (0)6-55513040
KvK-nr: 57735786
BTW-nr: NL001564256B58

Circus Jongleers - Geschiedenis

Geschiedenis van Circus Jongleers

Circus Jongleers is de éénmanszaak van Ferko Adamczyk, gericht op het verzorgen van circus activiteiten.

2000 Een circus passie2000 Een circus passie

Het ontstaan van Circus Jongleers begon vanuit de passie van Ferko voor het circus. Als kind was hij uiteraard diverse keren naar het circus geweest als deze in het dorp stond. Het zelf proberen was er echter nog niet bij. Dat begon pas toen het Plein College Bisschop Bekkers (tegenwoordig Frits Philips Lyceum) circuslessen ging geven tijdens de gymblokken. Ferko begon met eenwieleren en raakte zo besmet met het circus virus.

Al snel bleef het niet alleen bij oefenen tijdens de gymblokken op de middelbare school. Ferko ging ook buiten schooltijd op een grasveldje door met oefenen. Uiteindelijk leerde hij meer jongeren kennen die het ook leuk vonden om circusdisciplines te beoefenen, waardoor er een groepje ontstond dat interesse had in een vaste trainingsruimte. Zo kon er ook in de winter lekker doorgetraind worden.

2004-2008 Circus Balista2004-2008 Circus Balista

Sinds vrijdag 10 september werd er op vrijdag middag een gymzaal gehuurd om vrij te kunnen trainen. Dit gebeurde onder de naam Circus Balista. Al snel bleek dat vooral de nieuwe kinderen die binnenkwamen veel aandacht nodig hadden, waardoor het jeugdcircus zich begon te ontwikkelen tot wat het nu is. Alle tijd en energie die Ferko had gestoken in het oefenen van de verschillende disciplines zorgden ervoor dat hij in staat was om nu zelf les te kunnen gaan geven.

2008-2019 Stichting Jongleers2008-2019 Stichting Jongleers

Na vier jaar, waarin het jeugdcircus vanuit een particulier initiatief werd bekostigd is de stap gezet naar het oprichten van een stichting. Hierdoor konden diverse circusprojecten zoals workshops en shows van de grond komen. Mede door deze inkomsten kon het jeugdcircus verder groeien. Materialen konden aangeschaft worden waaronder ook een licht en geluidsset om shows te kunnen gaan geven. Vlak voor de kerstvakantie van 2008 vond de eerste show plaats. Het jaar erop werd het groter aangepakt met een kaartverkoop en sinds 2010 kwam hier ook de tribune en een mooi decor bij.

2014-2019 Ferko Entertainment

Sinds 2014 is Ferko Entertainment opgericht, een éénmanszaak van Ferko Adamczyk gericht op het geven van circusactiviteiten.

2020 Circus Jongleers

Per 1 januari veranderd Ferko Entertainment van naam naar Circus Jongleers. Stichting Jongleers is komen te vervallen en de activiteiten zijn overgenomen door Circus Jongleers.

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Bekijk statistieken